Monopolets velsignelser

I 2000 undersøgte hvad der er (var?) baggrunden for Teledanmark's hæmningsløse udnyttelse af monopolet på kobberet i landdistrikterne. De vigtigste af mine resultater beskrev jeg i et indlæg i den lokale avis - det fremgik bl.a. at TeleDanmark tager mere end 10 gange OVERpris for bits leveret fra centraler hvor det ikke passer foretagendet at opsætte det nødvendige adsl-udstyr.

Det er da en forskel der vil noget !

Noget svar kom der mig bekendt aldrig fra TeleDanmark og man kan vel næppe bebrejde en lille provinsavis at de ikke lavede opfølgning på sagen.
Især ikke i betragtning af at TeleDanmark få dage efter satte HELsidesannoncer i samme avis......

hvem der ku' det - bare sååån for a' fremme ytringsfriheden ....

I mit indlæg citerede jeg fra et brev af 22.9.2000 fra Direktionssekretariatet i TeleDK :

" Tele Danmark planlægger som hovedregel efter størrelsen på centralen, men hvis der i et bestemt område bliver et usædvanligt behov/pres for produktet, er jeg sikker på, at dette vil medføre en omprioritering".

  1. Hovedregelen er altså : De STORE først - hvem mon kommer sidst ? Og skal de ( os på landet ) så fortsat betale til "gammel pris" ( dvs faktor 10 ) ?

  2. Hvis man har behovet (OG kronerne) eller kæfter tilstrækkeligt oP så omprioriterer TeleDanmark gerne.

Pr. 1 april åbnede TeleDanmark for adsl på min central - men ikke nabocentralerne.....om kunderne der fortsat skal betale vild overpris for gammel og langsom teknologi ved jeg ikke - ved du ?

tilbage til indhold

Tilbage til indhold
opdateret 12.4.2002