Hvor kommer al den vrede og alt det had fra ?

Forleden var der en som i al uskyldighed spurgte ud i luften hvad vi på Ofir - senior syntes der skulle ske med med den 3-dobbelte morder som nu er for retten.
Der kom mange meldinger om at han burde "slæbes efter en bil" - "henrettes ved nakkeskud" og andre kultiverede artigheder. Og selv blev jeg så ophidset at det var lige før jeg begyndte at kaste med rådne ævler.

Det er dumt !

Det splatter tilbage på mig selv !

Hvis jeg kom til at ramme nogen vil jeg hermed gerne sige undskyld !

Og desuden vil jeg fremlægge min mening om den sag (hvad stiller vi op med morderen?) i længere sentenser end dem chatten tillader.

Så vidt jeg er oplyst har Peter Lundin også myrdet sin mor og afsonet en eller anden straf for det i USA (korriger mig venligst hvis det er ukorrekt!). Da jeg hørte det satte det mange tanker i gang i mit hovede.

Hvorfor myrder man sin mor ?.......

Hvorfor bliver man så ond ?........

Er man født sådan ?.......

Kan man så gøre for det ?.......

Jeg har i mit liv set megen yngelpleje - både hos dyr og mennesker og er overbevist om at de ting som "unger" udsættes for - sætter sig som uudslettelige spor i sindet.
De fleste ved at hvis en hund får tilstrækkelig med tæsk eller på anden måde bliver mis- og vanrøgtet bliver den utilregnelig - mon vi mennesker skiller os meget fra hunden ?

Jeg hører brølet: "Jamen vil du lade manden gå fri fordi det hele er hans mors eller fars skyld ?"....

Rolig - rolig - z@tir har ikke nøgler til NOGEN fængsler !

Nej !!! SELVFØLGELIG IKKE ! Manden er godt nok ikke dømt endnu, men så vidt jeg kan se er der vist INGEN tvivl om at han er skyldig i tredobbelt mord så hvorfor skulle han gå fri ?
Jeg tror ikke det ville være betimeligt at lukke ham ud nogensinde ! Han er for SYG - så syg at jeg har min tvivl om at selv den bedste terapi ville kunne sikre at det ikke endnu engang slog klik for ham.
Men at sætte ham i et fængsel og tillade fangerne at udleve deres had, vrede og agressioner over ham - for slet ikke at tale om nogle af de på chatten nævnte afstraffelsesmetoder har jeg meget svært ved at se noget som helst fornuftigt i ........

Hvem skulle få det bedre af det ?
dig ?
dem der pinte og plagede ham ?
(får nogen det bedre af at pine andre ?)
de stakkels myrdede mennesker ?
ham selv ?

Jeg vil leve i en verden hvor vi behandler ordentligt og humant og hvor mennesker kan færdes trygt mellem hinanden uden at den stærkeste maser den svage og jeg tror på at vi lever bedst med hinanden UDEN vold og magtanvendelse.

Og ligesom rådne ævler har det med at splatte på den der kaster dem, har primitive og hævngerrige afstraffelsesformer det med at virke som boomeranger.....

Jeg er ikke kristen, men kan da lidt af min Bibelshistorie og kommer altid til at tænke på ordet om at "være ren - og kaste den første sten".

Jeg forstår vreden, retfærdighedestrangen og lysten til at "straffe" - men det nytter intet på syge og utilregnelige mennesker og får heller ikke de myrdede til at genopstå, men HADET, intolerancen og den manglende eftertanke til at forpeste VORES samfund.

Jeg ved ikke hvad man skal stille op med Peter Lundin, men synes det vil være rimeligt at han bliver spærret inde på livstid (bogstaveligt!) - men ikke i et fængsel, manden er jo syg - ellers tror jeg ikke på at man kan dræbe sin mor - måske kan en præst eller psykolog lindre hans sind ? (rent praktisk bliver det vel på den lukkede afdeling i Nykøbing?)

Og så synes jeg at resten af os skulle opføre os som barmhjertige og kultiverede mennesker - i stedet for at begynde at fantasere om metoder som dem man nu pådømmer ved Krigsforbryderdomstolen for det tidligere Jugoslavien.

Jeg synes da ellers at danskere ævler ret meget om HVOR oPhøjet og civiliseret vor kultur er sammenlignet med alle andres.....

Men altså ikke lige når det drejer sig om en tre-firedobbelt morder - så vil vi gerne vælte os i smudset .....

Dette undrer z@tir såre meget ....................

tilbage til indhold

Tilbage til indhold
Opdateret d. 11.3.2001